För 4 pers.

Ingredienser

  • 2 ekologiska gula lökar
  • 400 g ekologisk köttfärs
  • 1 buljongtärning Mörk Ox (eko)
  • 50 g ekologiskt smör
  • Tomatpasta/tomatpuré på tub
  • 100–200 g Blåklint Crème Fraiche
  • 100 g Blåklintost, Lagrad

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den till gyllenbrun färg på medelvärme.
Smula i köttfärsen i stekpannan, rör om då och då.
Sänk temperaturen.
Finfördela buljongtärningen och smula ner i pannan.
Tillsätt tomatpasta efter tycke.

Medan du lagar såsen: Koka upp en stor kastrull med vatten och lägg i pastan når köttfärsen känns genomstekt. Riv osten.

Servera pastan med såsen, riven Blåklintost och toppa med crème faiche.