20 bullar

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 dl Blåklint standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl riven lagrad Blåklintost
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Blåklint grahamsmjöl
  • 3 dl Blåklint vetemjöl
  • Till pensling: vatten och vetekli

Gör så här:

Smält smöret och häll på mjölken. Låt blandningen bli ljummen, 37°C (fingervarmt).
Smula ner jästen i degbunken och rör ut med lite av mjölkblandningen.
Häll på resten av mjölken. Blanda i ost och salt.
Tillsätt grahamsmjölet och hälften av vetemjölet.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta in resten av vetemjölet.
Dela i 20 delar och rulla till runda bullar och lägg på plåten. Tryck till dem lite och skär ett kryss i varje bulle. Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek, ca 20 minuter.
Pensla med vatten och strö över vetekli. Grädda mitt i ugnen, 250° i ca 7 minuter. Njut!